Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Bewoner betrapt inbrekers op heterdaad en raakt gewond; politie zoekt getuigen

Gepubliceerd op:

Diemen - Op maandagavond is een bewoner van de Groote Peel gewond geraakt nadat hij in zijn huis twee inbrekers op heterdaad heeft betrapt. De inbrekers zijn nog niet aangehouden.

Rond 20.00 uur kwam de bewoner thuis en zag een voor hem onbekende man uit zijn woning komen lopen. De huiseigenaar wilde hem tegenhouden en pakte de man vast. Ook zag de bewoner dat er nog een andere man in zijn huis was. Op het moment dat de man de inbreker tegenhield, stak de man de bewoner met een scherp voorwerp. Hierna sloeg het tweetal op de vlucht, vermoedelijk in de richting van metrostation Venserpolder en alarmeerde de bewoner de hulpdiensten.
Het slachtoffer werd nagekeken door het ambulancepersoneel en is meegenomen naar het ziekenhuis. De gealarmeerde politie maakte een zoekslag in de omgeving, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Helaas is van de verdachten geen duidelijk signalement bekend. Ook is op dit moment nog niet duidelijk of er buit is gemaakt. 

Getuigen en beelden
De recherche heeft deze zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets verdachts gezien of gehoord? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn? Bel dan met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook beelden kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Beschikt u over relevant beeldmateriaal? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.

2023007076