Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Wie reed opzettelijk een BOA aan in Tilburg?

Gepubliceerd op:

Tilburg - Een Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente Tilburg werd donderdagmiddag 12 januari op het parkeerterrein van Winkelcentrum Wagnerplein opzettelijk aangereden. De bestuurder van deze grijze Citroën C2 reed weg. De politie verzoekt deze man zich te melden.

getuigenoproep

De BOA stond die middag rond 14.30uur aan de zijde van de Haendellaan. Hier parkeerde een auto op de strook die enkel bedoelt is om te laden of te lossen. Na een aantal minuten sprak de BOA de automobilist aan. Hem werd verzocht om zijn voertuig ergens anders te parkeren, omdat hij niet aan het laden of lossen was. De bestuurder trok zich hier niets van aan en stapte uit zijn voertuig en liep weg. Toch werd de man nogmaals gewaarschuwd, omdat hij anders een boete zou krijgen. De bestuurder trok zich er niets van aan en liep een winkel in. Ondertussen schreef de BOA een boete uit.

Aanrijding

Niet veel later kwam de automobilist terug. De BOA vroeg naar zijn legitimatie, maar de man negeerde hem volledig. Hij stapte achter het stuur, trok het portier dicht en reed weg. Hierbij reed hij tegen het bovenbeen en de buik van de BOA. De bestuurder van de grijze Citroën C2 reed na de aanrijding gewoon weg. Naast de pijn, hield het slachtoffer er gelukkig geen ernstig letsel aan over. De politie werd ingeschakeld en doet verder onderzoek naar de bestuurder. Hierbij bekijkt zij onder andere camerabeelden.

Update 15 januari:

De identiteit van de bestuurder is inmiddels bij de politie bekend. Zij gaat binnenkort met de man in verhoor.