Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Drietal vast in onderzoek vuurwerkexplosie

Laatst gewijzigd op:

Hengelo - Woensdagochtend zijn door de politie 3 mannen gearresteerd op verdenking van poging doodslag, gepleegd op 22 november in Hengelo (OV). Bij de explosie van vuurwerk raakte een vrouw zwaargewond aan haar hand. Het drietal komt uit Hengelo; de verdachten zijn 17, 18 en 26 jaar oud.

Aanhouding stockfoto

Dinsdagavond 22 november rond 22.45 uur is een explosief/vuurwerk in een woning aan de Egbertstraat in Hengelo gegooid. De bewoonster (30 jaar) raakte ernstig gewond aan haar hand, toen zij het explosief haar woning uit wilde gooien. Dat was kort daarvoor door een raam naar binnen gegooid.

De recherche heeft in het onderzoek naar de daders, gesproken met het slachtoffer en een buurtonderzoek gehouden; daarnaast is social media ingezet en zijn camera-opnames bekeken. Gezamenlijk heeft dit geleid tot de aanhouding van de verdachten, vanmorgen in hun woningen. De verdachten worden de komende dagen verhoord over hun betrokkenheid. De exacte toedracht van de vuurwerkactie wordt onderzocht.
Het onderzoeksteam komt graag nog in gesprek met mensen die mogelijk nog informatie hebben en niet eerder gesproken hebben met de politie. Neem dan contact op via het algemeen nummer 09008844 (ovv. zaaknummer 2022545357).

 

(JA)