Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Overvallers pizzeria en tankstation slaan zonder buit op de vlucht

Laatst gewijzigd op:

Sleeuwijk, Oisterwijk, Steenbergen - Een pizzabakker in Sleeuwijk verjaagt met zijn schep een overvaller, die er vervolgens zonder buit vandoor gaat. Ook in Steenbergen staat een overvaller met lege handen. Hij bedreigt een caissière van een tankstation met een mes maar slaat op de vlucht als zij volhoudt dat er geen geld voorhanden is. Bureau Brabant toont maandag 23 januari aanstaande beelden van beide overvallers. Dan ook weer aandacht voor een geval van cybercrime, deze keer in Oisterwijk.

Pizzabakker verjaagt overvaller in Sleeuwijk
De dader liep zondag 13 november 2022 rond 18.30 uur de pizzeria aan de Nieuwe Es binnen. Hij bedreigde het personeel met een koevoet. Toen de pizzabakker zijn pizzaschep tevoorschijn haalde, nam de overvaller de benen. Zonder buit rende hij weg in de richting van de Eikenlaan. Hij staat op beeld.  Het zou gaan om een blanke man van zo’n 18 tot 20 jaar oud. Hij is 1.75 tot 1.80 meter lang. Hij droeg een zwart sportief jack, met een reflecterende streep achterop, een zwarte broek en zwarte schoenen.


Bankpasfraude (spoofing) in Oisterwijk
Een 79-jarige man uit Oisterwijk krijgt op vrijdag 11 februari 2022 een telefoontje van een man  die zich valselijk uitgeeft als bankmedewerker. De oplichter maakt de Oisterwijker wijs dat er sprake was van een virus op zijn rekening en dat er geld was overgeboekt naar een vreemde bankrekening. Het slachtoffer logt in op de computer en opent zijn bankaccount en volgt de aanwijzingen van de zogenaamde bankmedewerker op. Ook geeft hij ter goeder trouw zijn bankpas en scanner mee aan een bankmedewerker die aan de deur komt. Korte tijd daarna worden duizenden euro’s van zijn rekening opgenomen.  De pinner staat op beeld.


Overval tankstation in Steenbergen
Een tankstation aan de Nassaulaan in Steenbergen is vrijdag 21 oktober 2022 omstreeks 19.20 uur overvallen. De overvaller bedreigde de caissière met een groot mes en eiste geld. Hij is uiteindelijk zonder buit vertrokken. Het zou gaan om een getinte man, circa 1.75m-1.80 m lang. Hij heeft een slank postuur en donkere wenkbrauwen. Hij droeg een lichtkleurige jas met capuchon. Hij sprak in een buitenlandse taal.

Uitzendingen
Maandagavond om 17.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot en met dinsdagmiddag.

 

Pizzeria Sleeuwijk