Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verwaarloosde kippen en haan aangetroffen in Diemen: wie heeft meer informatie?

Gepubliceerd op:

Diemen - Op de vroege middag van vrijdag 20 januari 2023 zijn op de P.J. ter Beekstraat in Diemen 11 verwaarloosde kippen en een haan aangetroffen. De dieren zaten met z’n allen opgepropt in een krat dat in de bosjes stond. Verschillende kippen en de haan bleken onbehandelde problemen en verwondingen (aan hun poten) te hebben. Eén van de kippen was er zeer slecht aan toe en moest door een dierenarts uit haar lijden verlost worden. De politie is op zoek naar mensen die meer weten over (het dumpen van) de dieren.

De kippen betreffen mogelijk krielkippen, bruin/zwart en wit van kleur. Ook de haan heeft witte veren. Veel van de kippen hadden kalkpoten, één van de kippen een onbehandelde breuk en de haan zijn klauw was ernstig doorgegroeid.

Het krat waar de dieren in zaten, is een donkerrood vervoerskrat met rondom gaten en een witte opening. De dieren werden rond 12.00 uur aangetroffen op de P.J. ter Beekstraat en kunnen daar niet al te lang hebben gestaan. Het sneeuwde namelijk die dag en er lag geen sneeuw op het krat bij aantreffen.

Heeft u informatie over (het dumpen van) deze dieren? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. 

BVH-nummer: 2023015761.

Bel met de politie

0900-8844
Kippen in krat
Krat
Haan