Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht van explosie bij voordeur

Bewoners van de Hoofdstraat werden in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 juli rond 00.30 uur opgeschrikt door een harde knal bij de voordeur van een woning. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. De verdachte(n) zijn mogelijk op een scooter gevlucht. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

De explosie veroorzaakte brand aan de voordeur en voorgevel van de woning. De woning is hierdoor zwaar beschadigd. Politieagenten hebben onmiddellijk een plaats delict gemaakt. Ook de Forensische Opsporing kwam ter plaatse om sporenonderzoek te doen. Uit het eerste onderzoek blijkt dat er vermoedelijk sprake is van brandstichting. Mogelijk zijn één of meerdere verdachten met een scooter of mogelijk twee scooters gevlucht in de richting van de Willem de Zwijgerlaan of de Rhijnvreugdbrug.

Hebt u informatie?

De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u meer informatie over dit incident? Neem dan contact op met de politie. Ook beelden van de omgeving kunnen het onderzoek helpen. Denk bijvoorbeeld aan een bewakingscamera, dashcam of deurbelcamera uit de directe omgeving van de Hoofdstraat in Leiderdorp.

U kunt uw informatie delen door te bellen met de Opsporingstiplijn 0800-6070 of het algemene nummer 0900-8844 te bellen. Ook kunt u het onderstaande tipformulier invullen. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met M. 0800-7000.

Bel met de Opsporingstiplijn

Bel de Opsporingstiplijn

Bel met de politie

Bel 0900-8844