Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

3 verdachten aangehouden tijdens woninginbraak

Gepubliceerd op:

Katwijk - De politie heeft drie verdachten aangehouden in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 juli. Bij de woning aan de Boekhorststraat zijn 3 mannen uit Leiden aangehouden op heterdaad van een woninginbraak. De politie doet uitgebreid onderzoek naar de inbraak.

Rond 02.45 uur kreeg de politie een melding van een mogelijke woninginbraak. De politie is vervolgens naar de locatie gegaan. Eenmaal bij de woning in Katwijk werd er 1 verdachte in de tuin aangetroffen met een koevoet in zijn handen. Daarna heeft de politie in de woning twee verdachten op heterdaad aangehouden. De verdachten zijn vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Hier zijn zij ingesloten voor nader onderzoek. Het gaat om 2 17-jarige jongens uit Leiden en een 19-jarige man uit Leiden.

Bel 112 als u ziet dat ergens wordt ingebroken

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd persoon die bij huizen naar binnen gluurt bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen.