Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Grote politieactie, zeven verdachten drugshandel aangehouden

Gepubliceerd op:

Tilburg, Berkel-Enschot, Rijen - Vanmorgen zijn tijdens een grote politieactie zeven verdachten aangehouden op de verdenking van drugshandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

Mensen staan voor afzetlint

De recherche in Tilburg startte na diverse meldingen onder andere via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) een onderzoek naar een groepering die zich in Tilburg en omgeving bezig zou houden met de handel in drugs.  Tijdens het onderzoek kregen de speurders zicht op ten minste zeven verdachten.  In overleg met de officier van justitie in Breda werd besloten tot actie over te gaan en hen aan te houden.

Actie
Maandag 3 juli 2023 startte om 06.00 uur een grote politieactie vanaf het regiokantoor aan de Ringbaan West in Tilburg, waarbij 130 agenten werden ingezet.  Na een briefing werd op meerdere adressen een inval gedaan. Er zijn zeven verdachten aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 21 tot en met 36 jaar. Daarnaast zijn zeven woningen en enkele voertuigen onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht.  Het gaat om aanhoudingen en adressen in Tilburg (5), Rijen (1) en Berkel-Enschot (1). Er zijn onder meer harddrugs, contant geld en diverse gegevensdragers zoals mobiele telefoons in beslag genomen.