Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Invallen en aanhouding voor drugshandel

Gepubliceerd op:

Utrecht - De politie heeft een 33-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van handel in harddrugs.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie is de politie een onderzoek gestart naar de handel in harddrugs. Op dinsdag 4 juli is een 33-jarige man aangehouden en is op zeven locaties doorzoeking gedaan. Op een van de locaties is een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Daarnaast zijn cash geld, twee voertuigen en een aantal dure merkartikelen in beslag genomen. De verdachte zit vast en het onderzoek loopt verder.

Invallen

Bij deze actie zijn tientallen politiemensen ingezet om op alle zeven locaties tegelijk een doorzoeking te doen. Ook was de bewakingseenheid aanwezig om de locaties te bewaken gedurende de doorzoeking.

Aanpak ondermijning

De politie richt zich samen met partners zoals gemeenten op de bestrijding van georganiseerde, ondermijnende criminaliteit. Voorbeelden van ondermijning zijn bijvoorbeeld drugshandel en witwassen. Ondermijning wordt zichtbaar door overlast, drugsafval, intimidatie, afpersing of geweld door criminelen.

Help mee en meld

Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Zie, hoor of ruik je onraad? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor tel 0800 -7000.

 

Op een van de locaties is een aanzienlijke hoeveelheid drugs is aangetroffen
Diverse dure merkartikelen zijn inbeslaggenomen