Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht na dodelijke aanrijding Zuid

Gepubliceerd op:

Amsterdam - De politie is een onderzoek gestart na een ernstige aanrijding op dinsdagmiddag 4 juli 2023 op de kruising van de Buitenveldertselaan en de Arent Janszoon Ernstraat in Amsterdam. Bij de aanrijding kwam een 76-jarige Amsterdammer om het leven.

Foto: Inter Visual Studio

De aanrijding vond even na 17.00 uur plaats tussen een personenauto en een fietser. De auto bereed de rijbaan van de Buitenveldertselaan, komende uit de richting van Amstelveen en gaande in de richting van de Rijksweg A10. De fietser bereed vermoedelijk het fietspad van de Arent Janszoon Ernststraat, komende uit de richting van het Gelderlandplein en gaande in de richting van de Van der Boechortstraat. Bij de botsing die op de kruising volgde, overleed de bestuurder van de fiets ter plaatse aan zijn verwondingen. De weg is enige tijd gestremd geweest voor al het verkeer.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident. Heeft u informatie voor het onderzoeksteam of met een dashcam over de kruising gereden rond het tijdstip van de aanrijding? Laat het ons dan weten via onderstaand tipformulier.