Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Dronken bestuurder haalt gevaarlijke capriolen uit en wordt na achtervolging aangehouden

Gepubliceerd op:

Zevenbergschen hoek - De politie heeft een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag 7 juli op zaterdag 8 juli rond 02.30 uur aan de Moerdijkseweg. Uit een indicatieve blaastest bleek dat de man drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had.

alcohol, voorlopig onderzoek, blaastest, Foto: Korpsmedia politie

Agenten reden over de A16, net voor de Moerdijkbrug richting Breda, toen ze de man gevaarlijke manoeuvres uit zagen halen. Hij zigzagde van rijstrook één naar rijstrook drie en weer terug, waarbij hij een auto die op de tweede rijstrook reed bijna van de weg drukte.

Achtervolging

Toen de agenten seinde dat de man hen moest volgen naar de A17, minderde hij plotseling vaart waardoor er een gat ontstond met de politiewagen. Toen hij de kans zag, reed hij toch snel door op de A16 waarna er een achtervolging ontstond.

De verdachte nam de afslag Lage Zwaluwe en reed de parellelweg van de snelweg op, waar hij zijn auto in de berm stilzette. Toen agenten de man uit de auto haalden, kwam de lucht van alcohol hen tegemoet.

‘Paar drankjes op’

De man is aangehouden, hij bleek veel te veel gedronken te hebben. Zelf verklaarde hij dat hij maar een paar drankjes op had en dacht best nog te kunnen rijden. Hij heeft z’n rijbewijs in moeten leveren en de auto waar hij in reed is in beslag genomen.