Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Overvaller (25) supermarkt Maalderij Amstelveen aangehouden

Gepubliceerd op:

Amstelveen - Vandaag is een 25-jarige man uit Amstelveen aangehouden als verdachte van de overval op een supermarkt op 31 mei aan de Maalderij in Amstelveen. Één medewerker raakte lichtgewond bij de overval.

Op woensdagavond 31 mei stapt een man de winkel binnen en wacht geduldig bij de servicebalie. Als de medewerker hem helpt, pakt de man ineens een mes en bedreigt hij hiermee het personeelslid. De geschrokken medewerker opent de kassalade en de overvaller doet hieruit een greep. Dan slaat de gewapende overvaller op de vlucht. Een collega van het slachtoffer probeert hem in zijn vlucht nog tegen te houden, maar dit lukt helaas niet. Deze medewerker heeft hierbij lichte verwondingen opgelopen. De politie wordt direct gealarmeerd maar de dader wordt niet meer aangetroffen. 

Op 1 juni werd door de recherche een getuigenoproep gedaan. Getuigen leverden vervolgens cruciale informatie en deelden beelden. Dankzij deze getuigen kon de verdachte vandaag dan ook worden aangehouden. De recherche bedankt hierbij de getuigen.