Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhoudingen na wapenvondst in woning

Gepubliceerd op:

Amersfoort - De politie hield zaterdag 3 juni twee verdachten (33 en 36 jaar) uit Amersfoort aan op verdenking van vuurwapenbezit. Beide verdachten zitten nog vast.

Politieagent met portofoon

Op basis van binnengekomen informatie over mogelijk vuurwapen bezit besloot de politie die dag rond 16.30 uur tot een doorzoeking van een woning aan de Leonardo Da Vincistraat. Agenten doorzochten de woning en troffen een vuurwapen en munitie aan. Ook troffen agenten een op een explosief lijkend voorwerp aan. De EOD die het explosief onderzocht, stelde later vast dat het ging om een replica van een explosief dat als afdreigend kan worden beschouwd. Ook werd er bij een doorzoeking van een woning aan Het Klnkert een doos met illegaal vuurwerk aangetroffen. 

Melden loont, ook anoniem 
De politie ziet niet alles en tips van bewoners zijn dan ook van groot belang. Ook deze zaak kwam aan het rollen door een alerte tipgever. We hebben uw ogen en oren nodig. Heeft u informatie over vuurwapens? Of andere criminele activiteiten? Meld deze dan bij politie of uw wijkagent. Dit kan door te bellen naar 0900-8844. Of via onderstaand tipformulier. Maar u kunt dit ook anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000 of online via meldmisdaadanoniem.nl of de TCI-lijn.