Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhouding in onderzoek naar overleden man in Voorthuizen

Laatst gewijzigd op:

Voorthuizen - In het onderzoek naar het overlijden van de Belgische man die in de nacht van zondag 12 op maandag 13 februari is aangetroffen in Voorthuizen, is een aanhouding verricht. De overleden man werd aangetroffen in een personenauto op de parkeerplaats Stroeze Zand in Voorthuizen. De verdachte werd woensdagochtend 1 maart - na intensief onderzoek van het rechercheteam - aangehouden. Het gaat om een 29-jarige man uit Ede.

ter illustratie

Op maandagmorgen 13 februari troffen agenten per toeval, tijdens een surveillance in het gebied, een personenauto aan met daarin een overleden persoon. Vanwege de omstandigheden rondom het overlijden van de man is er een TGO opgestart (Team Grootschalige Opsporing). Een team van ruim dertig rechercheurs werkte de afgelopen weken aan het onderzoek.

Onderzoek

Er is die maandag direct gestart met een buurt- en forensisch onderzoek. Zo’n onderzoek van deze grootte kan je maar één keer goed doen. Het vergt tijd om alle scenario’s uit te lopen. Dat is de reden dat we niet altijd direct naar buiten kunnen treden met informatie. Met de aanhouding van de verdachte is het onderzoek nog niet afgerond. De betrokkenheid van de verdachte bij het overlijden van de man wordt verder onderzocht. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Dank voor uw tips!

De afgelopen weken hebben heeft het onderzoeksteam veel tips ontvangen. Er kwamen maar liefst 45 tips binnen. Het onderzoeksteam heeft mede hierdoor verder kunnen rechercheren. Zij willen dan ook de tipgevers hartelijk danken. Uw informatie is zeer waardevol geweest. 

Meer tips zijn altijd welkom!

Mochten er nog getuigen zijn die zich nog niet hebben gemeld, komt het onderzoeksteam nog graag met hen in contact. Heeft u iets opvallends gezien in de aanloop naar 13 februari op die bewuste parkeerplaats Stroeze Zand aan de Harderwijkerkarweg of heeft u wellicht andere bijzonderheden die u wilt delen? Laat het dan weten. Hoe klein de informatie ook lijkt, het kan van groot belang zijn voor het onderzoek. Contact opnemen kan via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Liever anoniem informatie delen kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

2023067453 SvD