Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Kapperszaak beschadigd door vermoedelijk zwaar vuurwerk; politie zoekt getuigen

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Op woensdagavond 15 maart is een kapperszaak aan de Jan Evertsenstraat flink beschadigd als gevolg van meer dan vermoedelijk zwaar vuurwerk. Hierbij is niemand gewond geraakt.

Rond 23.45 uur worden buurtbewoners opgeschrikt door een harde knal en alarmeren de politie. Als de politieagenten arriveren, zien zij dat het raam van de kapsalon aan diggelen is en de grond bezaaid ligt met glasscherven. Ook een rolluik dat achter het raam zit, is beschadigd. Het Team Explosieven Veiligheid (TEV) heeft onderzoek verricht aan het pand en heeft daarbij bepaalde goederen veiliggesteld.

Signalement mogelijk verdachte
Uit een eerste (buurt)onderzoek is gebleken dat kort voor de knal een man iets nabij de kapperszaak lijkt te leggen en daarna snel is weggelopen. Het is dus heel goed mogelijk dat deze persoon betrokken is geweest bij de explosie. Deze man heeft het volgende signalement:

-Licht getinte huidskleur;
-Rond de 25 jaar;
-Ongeveer 1,85 meter;
-Tenger postuur;
-Droeg een zwarte jas met capuchon, donkere joggingsbroek en schoenen en een mondkapje.  

Getuigen en beelden gezocht
De recherche heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Heeft u informatie? Bel dan met de politie via 0900-8844. Vermeld daarbij onderstaand registratienummer. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Beelden kunnen ook een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Beschikt u over relevante beelden? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.

2023058964