Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Ernstig verkeersongeval Scheldestraat - politie op zoek naar getuigen

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Vanochtend rond 10.30 uur is een fietser bekneld geraakt onder een vrachtwagen. Dit gebeurde op de Scheldestraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt. De vrouw op de fiets raakte hierbij ernstig gewond. Zij is, zodra de brandweer haar kon bevrijden, met spoed en met zwaar letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Een onderzoeksteam dat gespecialiseerd is in ernstige verkeersongevallen doet onderzoek naar het voorval. Zij roepen getuigen en omstanders op om informatie te delen en om eventuele camerabeelden (van bijvoorbeeld dashcams, videodeurbellen en beveiligingscamera’s) te delen met de politie.

Het ongeval gebeurde rond 10.30 uur op vrijdag 17 maart 2023 en vond plaats op de kruising van de Scheldestraat met de Churchilllaan. Vanwege het onderzoek ter plaatse zijn de Churchilllaan en de Scheldestraat nog enige tijd gestremd, ook voor het openbaar vervoer.

Bestuurder
De bestuurder is aangehouden en zal als verdachte worden gehoord, zoals gebruikelijk is bij ernstige verkeersongevallen.

Informatie delen
Heeft u iets gezien van de aanrijding of hebt u meer informatie die het onderzoek verder kan helpen? Of beschikt u over camerabeelden, bijvoorbeeld afkomstig van dashcams of videodeurbellen? Dan wordt u verzocht zich te melden bij de politie. Dat kan via het onderstaande tipformulier of via het algemene telefoonnummer van de politie: 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Vermeld bij uw contact graag zaaknummer 2023059991.