Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man aangehouden voor grafschennis

Gepubliceerd op:

ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie hield woensdagochtend 22 maart een 49-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan. Hij wordt verdacht van het plegen van grafschennis door een urn weg te nemen van een begraafplaats in Alphen aan den Rijn. De politie onderzoekt of de man nog meer eigendommen, waaronder een bronzen beeld, heeft weggenomen van begraafplaatsen. Slachtoffers worden gevraagd om contact op te nemen met de politie.

De verdachte liep deze maand tegen de lamp toen hij de gestolen urn kwam inleveren bij een oud ijzerhandelaar in Alphen aan den Rijn. De handelaar vertrouwde de zaak niet en besloot de politie te bellen. Omdat bij de politie een aangifte binnen was gekomen van een gestolen urn van een begraafplaats, kon al snel de conclusie worden getrokken dat het hier om dezelfde urn ging. Dit leidde woensdag tot de aanhouding van de verdachte. De 49-jarige Alphenaar zit op dit moment vast en wordt gehoord.

Eigenaar van bronzen beeld gezocht

De verdachte heeft bij de oud ijzerhandelaar ook een bronzen beeld (zie onderstaande foto’s) ingeleverd. Dit beeld is mogelijk ook weggenomen van een begraafplaats of uit een tuin. De politie komt daarom graag in contact met mensen die weten waar dit beeld stond en bij welke familie dit hoort. Heeft u meer informatie? Bel dan 0900-8844 of anoniem via M 0800-7000. 


 

Mogelijk weggenomen bronzen beeld
Mogelijk weggenomen bronzen beeld

Kenmerken bronzen beeld

Hoogte: circa 50 centimeter.
Breedte: circa 45 centimeter.
Diepte: circa 30 centimeter.
Gewicht: circa 50 kilogram.

Mogelijk nog meer eigendommen gestolen


De politie onderzoekt of de verdachte naast de urn en mogelijk het bronzen beeld nog meer eigendommen heeft weggenomen van begraafplaatsen. Bent u hiervan slachtoffer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.