Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Zes aanhoudingen na integrale controles

Bij integrale controles bij 28 bedrijven op bedrijventerreinen in Amsterdam zijn afgelopen week zes personen aangehouden voor o.a. witwassen, bezit van en handel in verdovende middelen en rijden onder invloed.

Bij een driedaagse controle op bedrijventerreinen in Amsterdam-Noord en op meerdere plaatsen in het centrum zijn veel bewustwordingsgesprekken met omwonenden en ondernemers gevoerd. Daarnaast hebben verschillende partners boetes aangezegd, waaronder door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voor overtreding van de Tabaks- en rookwarenwet en een aantal waarschuwingen voor hygiëne, HACCP en allergenen-info. Daarnaast werden misstanden geconstateerd op het vlak van (brand)veiligheid en troffen controleurs illegale bewoning aan.

Witwassen
Donderdag vond een dynamische controle, gericht op het uitgaansgebied en -publiek in de omgeving van het Rembrandtplein, contra wapen- en drugsbezit plaats. Bij die controle hielden agenten vier personen aan. Twee voor witwassen, één voor overtreding van de Opiumwet en één voor rijden onder invloed.

Taxicontrole
In de nacht van donderdag op vrijdag vond een controle plaats op de taxiwet en vergunningen. Dat leverde twee aanhoudingen op voor rijden onder invloed. Daarnaast bleek 1 chauffeur geen taxivergunning te bezitten en werd bij drie chauffeurs de lijnbus-ontheffing ingenomen. Er werden daarnaast bekeuringen geschreven voor zaken als de rijrichting en het vervoeren van meer personen dan toegestaan.

De actie was een samenwerkingsverband van de politie Amsterdam met de Ondermijningsbrigade, Gemeente Amsterdam, Belastingdienst, REACT, UWV en Liander.