Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Minderjarigen verhoord voor beroving in Leiderdorp

Gepubliceerd op:

Leiderdorp - De politie verhoorde afgelopen week in totaal vijf verdachten in verband met hun mogelijke betrokkenheid bij een straatroof in Leiderdorp. Daar werden op 25 februari een 14-jarige jongen uit Leiderdorp en 15-jarige jongen uit Zoeterwoude onder bedreiging beroofd van hun spullen. De beslissing omtrent de vervolging van de verdachten ligt op dit moment bij het OM.

Bij de politie kwam zaterdag 25 februari omstreeks 22.00 uur de melding dat er op de Leeuwerikstraat een straatroof was gepleegd. Ter plaatse troffen agenten de twee slachtoffers, die verklaarden dat zij waren beroofd door een groepje jongens.

De recherche startte een onderzoek dat leidde naar de aanhouding van twee verdachten op dinsdag 28 februari. Beide verdachten, 14 en 17 jaar oud uit Leiden en Leiderdorp, werden aangehouden. Zij zijn na verhoor heengezonden. Drie andere vermoedelijke verdachten meldden zich op uitnodiging van de politie donderdag 2 maart op het politiebureau. Ook zij zijn verhoord. Het onderzoek naar deze zaak is nog niet afgerond en het OM neemt een beslissing over de eventuele vervolging van de 5 verdachten.