Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vanavond in opsporingsprogramma’s aandacht voor gevonden overleden baby

Gepubliceerd op:

Lekkerkerk, Den Haag - In de uitzending van Team West en Opsporing Verzocht vragen wij aandacht voor de zaak van de gevonden overleden baby, drijvend in een tas in de Lek. De baby werd vrijdag 3 maart gevonden door iemand die langs het water aan het werk was. Na onderzoek blijkt het om een meisje te gaan. In de opsporingsprogramma’s roepen we getuigen op om eventuele informatie over deze zaak met de politie te delen. Ook doen we een getuigenoproep voor een dodelijk steekincident aan de Erasmusweg in Den Haag op zondag 26 februari.

opsporing verzocht, nieuw decor, 2022, belpanel, anniko van santen, Foto: Politie

De overleden baby werd gevonden bij de Schuwacht in Lekkerkerk, op vrijdag 3 maart rond 13:00 uur. Ze lag in een donkergrijze plastic zak. Het is goed mogelijk dat het kindje vanaf een andere locatie aan de Lek in het water is gelaten. Het onderzoeksteam probeert te achterhalen wie de baby is, wat er is gebeurd en wat de oorzaak van haar overlijden is. Ook maakt de politie zich zorgen over of de moeder wel medische zorg heeft gekregen. In de uitzending van Opsporing Verzocht en Team West doen we een getuigenoproep. 

40-jarig slachtoffer van steekincident overlijdt

De 40-jarige Karim el Kadi werd op zondag 26 februari in een portiek aan de Erasmusweg in Den Haag rond 18:15 uur gestoken. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Op dit moment hebben we nog geen idee wat zich in het portiek heeft afgespeeld. Daarom zijn wij op zoek naar getuigen. In de tv-uitzendingen wordt een foto getoond van het slachtoffer en foto’s van mogelijke getuigen. 

Bankhelpdeskfraude in Den Haag

In Team West besteden we ook aandacht aan een slachtoffer van bankhelpdeskfraude. Een inwoonster van Den Haag werd op vrijdag 23 september opgelicht door een zogenaamde bankmedewerker. Hij wist haar bankpas af te troggelen, waarmee vervolgens op verschillende locaties werd gepind, zoals op de Volendamlaan en in de Bijenkorf in Den Haag. We tonen camerabeelden van de twee pinners.

Vrouw met hondje wordt gestoken in Den Haag

Een 77-jarige mevrouw ging op vrijdag 23 december rond 21:00 uur haar hondje uitlaten met haar rollator. Toen ze aan de voorkant van de flat liep, aan de Sportlaan in Den Haag, werd ze onverstaanbaar aangesproken door een man. Ineens begon hij haar te stompen. In het ziekenhuis bleek ze meerdere keren in haar zij te zijn gestoken. In Team West zien we een reconstructie van dit steekincident en doen we een getuigenoproep.  

 

Team West: iedere dinsdag vanaf 17.00 uur uitgezonden op TV West en elk uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. 
Opsporing Verzocht: iedere dinsdag rond 20.30 uur op NPO2. Woensdag wordt het programma rond 13.20 uur herhaald via NPO2.