Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man (24) aangehouden voor brandstichting Prinsegracht

Gepubliceerd op:

Den Haag - De politie heeft op dinsdag 9 mei in Den Haag een 24-jarige man aangehouden die verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij een brandstichting. In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 april is er brand gesticht in een appartementencomplex aan de Prinsegracht in Den Haag.

surveillancevoertuig, politieauto, dienstvoertuig, mercedes, nieuwe striping, zijkant, close-up, slogan, waakzaam, dienstbaar, logo, daglicht, Foto: Korpsmedia / Peter Monteny

Rond 03.00 uur kreeg de politie melding van de brand. Deze brand bevond zich in het trappenhuis. Bij de brand zijn vijf mensen gewond geraakt, van wie twee ernstig. Tijdens het uitgebreide onderzoek naar de brand zijn brand versnellende middelen aangetroffen.

Grootschalig onderzoek
De politie heeft onder leiding van een officier van justitie een grootschalig opsporingsonderzoek (TGO) ingesteld dat onderzoek doet naar de toedracht van deze brandstichting. In dat onderzoek kwam deze verdachte in beeld. De verdachte, een 24- jarige inwoner uit Den Haag zit in beperkingen. Dat betekent dat hij voorlopig alleen contact mag hebben met zijn advocaat.