Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Drie explosies op geldwisselkantoren in Amsterdam

In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 mei zijn op drie plekken in de stad rond hetzelfde tijdstip explosies geweest. Dit gebeurde bij geldwisselkantoren van dezelfde keten. Hierbij zijn geen mensen gewond geraakt, maar er is wel schade ontstaan. De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Rond 3.00 uur vonden de explosies plaats bij panden op de Jan Evertsenstraat, Bijlmerdreef en Eerste van Swindenstraat. Forensische opsporing kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar sporen. Ook is de Teamleider Explosieven Verkenner opgeroepen om het explosieve materiaal onder de loep te nemen. Toen er geen explosiegevaar meer bleek te zijn, kon het forensisch team het explosieve materiaal in beslag nemen voor nader onderzoek.

Tips?

Gelet op de werkwijze en het tijdstip van de drie explosies houdt het onderzoeksteam rekening met een mogelijk verband tussen de afzonderlijke explosies. De recherche hoopt dat mensen zich melden die iets hebben gezien vannacht of meer weten over de achtergrond van deze zaak. Dit kan natuurlijk ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, zie onderstaande gegevens.

Foto: Inter Visual Studio