Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Nieuwe aanhouding in zaak-schietincident Buikslotermeerplein

Gepubliceerd op:

Amsterdam - In het onderzoek naar een schietincident op het Buikslotermeerplein op 18 mei vorig jaar heeft de recherche dinsdag 23 mei 2023 een vijfde verdachte in zijn woning aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Amsterdam-Noord die wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. In een eerder stadium van het onderzoek waren al vier andere mannen - in de leeftijd tussen 27 en 39 jaar - aangehouden.

De Amsterdamse meldkamer krijgt in de ochtend van 18 mei 2022 meerdere telefoontjes van mensen die zien dat er, ter hoogte van parkeerterrein P3 op het Buikslotermeerplein, gevochten en geschoten wordt. Drie mannen, allemaal in het donker gekleed, zouden hierbij zijn weggerend in de richting van de IJdoornlaan en de Slufter, om daarna met hoge snelheid in een zwarte Seat Leon weg te rijden. Meerdere hulpverleners begeven zich met spoed naar het parkeerterrein. De inmiddels gevluchte slachtoffers worden later in de omgeving aangetroffen. Eén man bleek door meerdere kogels te zijn geraakt.

Ondanks de vijf aanhoudingen zoekt de recherche getuigen met informatie over (achtergronden van) dit incident. Heeft u informatie? Laat het weten via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.