Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Ongeval te water

Laatst gewijzigd op:

Heijen - Vrijdag- op zaterdagnacht heeft er een eenzijdig ongeval met een vaartuig plaatsgevonden op de Maas. Twee opvarenden zijn inmiddels terecht. De brandweer zoekt momenteel nog te water naar nog twee andere personen die waarschijnlijk ook op het moment van het ongeval op het bootje aanwezig waren.

Even na 02:30 uur ontving de politie van vrijdag- op zaterdagnacht melding over een bootje dat betrokken zou zijn geweest bij een eenzijdig ongeval op de Maas. De hulpdiensten zijn daarop ter plaatse gegaan ter hoogte van de Mergeldijk. Twee personen zijn vervolgens aangetroffen. Een persoon was ongedeerd en de ander is van de benodigde medische zorg voorzien. Uit het verhaal van de opvarenden bleek dat er waarschijnlijk nog 2 andere personen op het moment van het ongeval op het vaartuig aanwezig waren. De brandweer is sindsdien bezig met een zoekactie te water. De politie is daarnaast ter plaatse om de zoekactie optimaal te kunnen faciliteren.

Er is op dit moment niet meer informatie beschikbaar. Zodra er nieuws is over de andere twee mogelijke opvarenden, wordt er aanvullende berichtgeving gedeeld.

Update 08:30 uur

Inmiddels wordt er steeds meer duidelijk over wat er zich vannacht heeft afgespeeld. Van de twee personen die vannacht zijn aangetroffen, blijkt maar een persoon een opvarende van het bootje te zijn gweest. De andere persoon was niet op het vaartuig aanwezig op het moment van het ongeval. Naar de andere twee opvarenden wordt nog altijd onafgebroken gezocht door de brandweer. Ook het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie gaat bijstand verlenen aan deze zoektocht op de Maas.