Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Nepagenten en oplichting door bankmedewerkers in Bureau Brabant

Maandag in Bureau Brabant de zoektocht naar nepagenten in een witte BMW die in de omgeving van Sint-Hubert, Veghel en Uden buitenlandse autohandelaren grote geldbedragen afhandig maakten. En staan we opnieuw stil bij spoofing, oftewel oplichting door criminelen die zich voordoen als bankmedewerker en zo vele duizenden euro’s buit maken.

Nepagenten

Nepagenten die autohandelaren uit het buitenland beroven van tienduizenden euro’s. Dat geld was bedoeld om tweedehandsauto’s te kopen. Het is de afgelopen maanden al meerdere keren voorgevallen in de omgeving van Veghel, Uden en Sint-Hubert. We zijn op zoek naar twee mannen in een witte BMW en laten maandag ook beelden zien.

Oplichting

Slachtoffers van spoofing worden zorgvuldig uitgekozen. Op 27 februari en 1 maart zijn er twee hoogbejaarde slachtoffers, 92 en 95 jaar, in Eindhoven. Op 2 maart is een 73-jarige man het slachtoffers. Alle drie werden ze nepbankmedewerkers benaderd. De slachtoffers geven uiteindelijk hun bankpassen en pincodes af. Daarna wordt er veel geld van hun rekeningen gehaald. Wie zet ons op spoor van deze laffe oplichters?

Kijk en help mee! Bureau Brabant wordt elke maandag vanaf 17.00 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en daarna tot en met dinsdagmiddag regelmatig herhaald. De beelden zijn na de uitzending ook online te zien.