Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Poging doodslag station Bijlmer ArenA

*** Update zaterdagavond: politie Amsterdam heeft op sociale media (Facebook, Instagram en Twitter) beelden gedeeld van verdachten van deze poging doodslag. Die beelden zijn gezien de vermoedelijk jonge leeftijd van de verdachten in eerste instantie onherkenbaar gedeeld en de verdachten wordt opgeroepen zich bij de politie te melden. Doen zij dit niet, dan zullen de beelden op een later moment indien nodig herkenbaar gedeeld worden. *** Vrijdagavond 5 mei 2023 vond op station Bijlmer Arena in Amsterdam-Zuidoost een ernstig geweldsincident plaats. Meerdere mensen sloegen en schopten daar een vooralsnog onbekend slachtoffer in elkaar. Dit slachtoffer werd daarbij ook op het spoor geduwd. De politie is dringend op zoek naar de identiteit van het slachtoffer en mogelijke getuigen.

Het incident vond rond 21.25 uur plaats. Een grote groep personen sloeg en schopte het slachtoffer op een perron van het station, onder andere tegen zijn hoofd toen hij al op de grond lag. Op een gegeven moment wist het slachtoffer toch op te staan, maar werd vervolgens het spoor op geduwd.

Identiteit slachtoffer onbekend

Wie het slachtoffer in deze zaak is, staat nog niet vast. De politie wil graag weten wie hij is en met hem in contact komen. Het gaat om een jongen/man en hij droeg tijdens het incident een blauw vest/jast.

Getuigenoproep

Daarnaast zoekt de politie naar eventuele getuigen van het geweldsincident die nog niet met de politie gesproken hebben. Heeft u iets gezien/gehoord? Neem dan contact op.

Camerabeelden verspreid

Op sociale media gaat een video van het incident rond. Deze heftige beelden zijn bekend bij en het in het bezit van de politie. De politie doet de dringende op roep om de video niet verder op sociale media te verspreiden en beelden van het geweldsincident alleen met de politie te delen.

Contact

Kunt u de politie verder helpen? Neem telefonisch contact op met 0900-8844 of vul het online tipformulier in. Vergeet hierbij niet het zaaksnummer te vermelden: 2023099681. Anoniem melding doen? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of ga naar meldmisdaadenoniem.nl.