Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Dodelijk schietincident Rotterdam West: verdachte aangehouden

Rond 16.00 uur vond in een woning aan de Rösener Manzstraat een ernstig schietincident plaats. Toegesnelde hulpverleners hebben het slachtoffer nog gereanimeerd, maar deze hulp mocht niet meer baten. Het 47-jarige slachtoffer overleed ter plekke. De politie startte direct een onderzoek en dit leidde naar de 18-jarige verdachte.

Verdachte aangehouden van het dodelijke schietincident in Rotterdam Delfshaven

Iets voor 16.00 uur ging het in Rotterdam West gruwelijk mis. Een 47-jarige man werd neergeschoten door een 18-jarige verdachte. Reanimatie mocht niet meer baten en het slachtoffer overleed. De verdachte sloeg op de vlucht maar kon enkele uren laten alsnog worden aangehouden in een auto in Capelle a/d IJssel. De man wordt overgebracht naar het bureau en verhoord.  Naar de toedracht doet de politie onderzoek. Vermoedelijk vond het plaats in de relationele sfeer.

Gewond door hondenbeet
In de woning waren ook een vrouw en 14-jarige jongen aanwezig. Deze jongen is tijdens of kort na het schietincident gebeten door een hond die ook in de woning aanwezig was. De jongen is gewond maar aanspreekbaar naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Beide personen worden gehoord als getuigen.

De hond is met hulp van de dierenambulance uit de woning gehaald en wordt op een andere locatie opgevangen. Daar wordt bepaald wat er met het dier gebeurt.