Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachten aangehouden voor overval juwelier Haarlemmerstraat

Laatst gewijzigd op:

Leiden - Vier Amsterdammers van 16, 17, 17 en 19 jaar oud zijn dinsdag 9 mei aangehouden door de districtsrecherche Leiden-Bollenstreek. De vier worden verdacht van betrokkenheid bij een overval op een juwelier aan de Haarlemmerstraat in Leiden op zaterdag 18 maart. Kort na de overval was al een 14-jarig meisje uit Landsmeer aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

aanhouding, logo, Foto: Korpsmedia politie

Die dag werd omstreeks 10.30 uur aangebeld bij de juwelier door een meisje. Op het moment dat de juwelier de deur voor haar opende, stormden er twee gewapende jongens naar binnen. Eentje bedreigde het personeel terwijl de ander probeerde een vitrine in te slaan. De twee gingen er al snel zonder buit weer vandoor.

Omdat tijdens het onderzoek ter plaatse al snel twijfels waren over de rol van het meisje dat had aangebeld, werd zij kort na de overval aangehouden. Uit het onderzoek werd duidelijk dat de daders verderop op de Haarlemmerstraat op twee gereedstaande scooters waren gestapt en waren weggereden in de richting van Leiderdorp.

Non-stop onderzoek

De districtsrecherche deed sinds de overval non-stop onderzoek naar de zaak en wist de gang van de verdachten terug te herleiden. Reden genoeg voor de officier van justitie om toestemming te verlenen de vier buiten heterdaad aan te houden. De vier zitten vast voor verhoor. Het 14-jarige meisje is na twee weken voorlopige hechtenis weer in vrijheid gesteld, maar blijft verdachte in de zaak.