Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Minderjarige verdachte aangehouden voor explosie

De politie heeft op maandag 30 oktober een 16-jarige jongeman uit Den Haag aangehouden die wordt verdacht van een explosie bij een woning aan de Groenezijde op zaterdag 28 oktober. Hierbij raakte een auto beschadigd en een deel van een hek.

aanhouding, Foto: Korpsmedia politie

De 16-jarige Hagenaar kwam in beeld na rechercheonderzoek naar de toedracht van de explosie. Tot nu toe lijkt het dat hij alleen handelde. De verdachte heeft inmiddels bekend en wordt op woensdag 1 november voorgeleid aan een rechter- commissaris.

Het risico op verwondingen of erger bij explosies is enorm. Er zijn tot nu toe gelukkig nog weinig gewonden gevallen bij de explosies, maar kijkend naar de wijze waarop explosies hebben plaatsgevonden en de ravage die zij aanrichten is dat eigenlijk een wonder. Er is de politie alles aan gelegen om te voorkomen dat er wel een keer zwaargewonden vallen. De politie werkt met man en macht aan het voorkomen van nieuwe explosies, maar daar is de hulp van burgers heel hard bij nodig.

Melden

Heeft u weet van conflicten, van mensen die zich bezighouden met explosies, voorbereidende handelingen of handel in zwaar vuurwerk?  Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via het tipformulier op politie.nl. Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.