Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Van een aanhouding komt een aanhouding

Gepubliceerd op:

Terneuzen - Politiemensen hielden in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 november een 40-jarige vrouw uit Terneuzen aan op verdenking van rijden onder invloed. Korte tijd later hielden ze ook de 27-jarige bijrijder aan, die na de aanhouding van de bestuurder verder wilde rijden. Ook zij bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Stockfoto van een blaasapparaat

Politieagenten zagen tijdens hun surveillance een auto rijden met een lekke rechtervoorband. Ze zetten de auto bij een tankstation aan de Kennedylaan aan de kant en controleerden de bestuurder, een 40-jarige vrouw uit Terneuzen. De agenten hadden het vermoeden dat de vrouw te veel had gedronken en wilden haar laten blazen. De vrouw weigerde echter mee te werken aan de blaastest. De agenten hielden haar daarom aan op verdenking van rijden onder invloed en namen haar mee naar het bureau.

Rijbewijs kwijt

Toen een andere politie-eenheid korte tijd later langs het tankstation reed, zagen deze agenten de auto wegrijden. Ze zetten de auto opnieuw aan de kant en lieten de bestuurder blazen. Ook deze vrouw, een 27-jarige inwoonster van Terneuzen, bleek te veel te hebben gedronken. Zij kon dus net als de 40-jarige vrouw eerder, mee naar het bureau.
Op het bureau werkten beide vrouwen mee aan de ademanalyse, waaruit bleek dat ze inderdaad te veel gedronken hadden (respectievelijk 785 ug/l en 760 ug/l). Tegen beide vrouwen is proces-verbaal opgemaakt. Ook heeft de politie van beide vrouwen het rijbewijs ingevorderd.