Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie onderzoekt diefstal kostbare postduiven Harkema

Gepubliceerd op:

Harkema - Bij een duivenhouder in Harkema is in een week tijd twee keer ingebroken. Hierbij is een groot aantal kostbare postduiven gestolen. De politie doet onderzoek naar de inbraken en zoekt beeldmateriaal en getuigen.

Politieauto

Op zaterdagochtend 25 november merkt een duivenhouder aan de Nijewei in Harkema dat een deel van zijn hokken leeg zijn. Een groot aantal van zijn postduiven blijkt die nacht van het terrein te zijn gestolen. Enkele dagen later is het opnieuw raak. In de nacht van woensdag 29 november zijn de hokken voor een tweede maal opengebroken. In totaal blijken er zo’n 90 duiven te zijn meegenomen. De waarde van de gestolen duiven wordt op meerdere tonnen geschat.

De politie is een onderzoek gestart. Zo is er onder meer sporenonderzoek verricht en buurtonderzoek gedaan. Ook zijn we opzoek naar beelden van en rondom de Nijewei in Harkema. Heeft u iets verdachts vastgelegd en/of gezien. Neem dan contact op met de politie via 0800- 8844 of via Meld Misdaad Anoniem: online of bel 0800-7000.