Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vrouw gestoken en brandstichting Meteorenweg

Gepubliceerd op:

Amsterdam - In de nacht van zondag 5 op maandag 6 november 2023 is een vrouw door een man neergestoken aan de Meteorenweg. Het slachtoffer is met zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis en de verdachte is voortvluchtig. In de woning waar de vrouw verbleef is na het steekincident brand gesticht. De recherche is dan ook op zoek naar deze verdachte en roept getuigen dringend op zich te melden in deze ernstige zaak.

Omstreeks 03.00 uur belt een melder de politie dat er een gewonde vrouw op straat loopt aan de Klaprozenweg in Amsterdam-Noord. Direct worden agenten die kant op gestuurd. Daar treffen ze een vrouw onder het bloed aan. Ze geeft aan meerdere keren door een persoon te zijn gestoken aan de Meteorenweg en daarna is gevlucht naar de Klaprozenweg. Het slachtoffer heeft zelf een sjaal – als tourniquet – om haar arm gedaan om de hevige bloeding te stelpen. De politie verleent eerste hulp waarbij blijkt dat de vrouw meerde keren is gestoken. Ze wordt daarna door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis.

Agenten stellen een onderzoek in aan de Meteorenweg en treffen daar een woning aan, waar de vrouw verblijft, en brand is gesticht. Mogelijk is dit door de verdachte gedaan die de vrouw heeft gestoken.    

Forensische Opsporing (FO) en de recherche onderzoeken deze zaak. Er vindt onder meer onderzoek plaats naar camerabeelden. De recherche wil heel graag in contact komen met mensen die iets hebben gezien, beelden hebben of misschien weten welke kant de verdachte op is gevlucht.

Getuigenoproep 
De politie komt graag in contact met getuigen van dit steekincident en de brandstichting. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden. Zie onderstaande gegevens.  

BVH NR: 2023252115