Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Extra aandacht voor bankhelpdeskfraude aanstaande maandag in Bureau Brabant

Laatst gewijzigd op:

Oost-Brabant - Aanstaande maandag is er weer een nieuwe uitzending van Bureau Brabant. In deze uitzending vragen we uw hulp bij verschillende diefstallen en oplichtingen uit Oost-Brabant. En hebben we extra aandacht voor bankhelpdeskfraude. Nog steeds trappen te veel mensen in deze vorm van oplichting.

Bureau Brabant

Eindhoven

Een 82-jarige mevrouw werd op maandag 24 juli slachtoffer van twee zakkenrollers in Winkelcentrum Woensel. Vlak nadat ze bij de Geldmaat haar saldo had gecheckt werd ze door een onbekend vrouw aangesproken.  Eenmaal thuis, kwam ze erachter dat haar portemonnee weg was. In de portemonnee zat onder andere een waardevolle foto van haar overleden man. Na de diefstal is er met de bankpas veel geld gepind. We laten beelden zien van de pinner. Wie (her)kent deze persoon?

Asten

Het zal je maar gebeuren. Je zet je fiets neer bij een sportwinkel en wanneer je een paar minuten later terugkomt zie je dat je mooie elektrische Batavus fiets weg is. Dat overkwam de eigenaar van deze fiets op 3 mei in Asten. We laten beelden zien van de fietsendief.

Extra aandacht

Het komt nog steeds veel te vaak voor; oplichting door nepbankmedewerkers. Dagelijks trappen hier nog altijd mensen in. Vaak zijn het kwetsbare ouderen. In deze uitzending hebben we onder meer zaken uit Geffen, Helmond en Sint-Oedenrode. Met mooie praatjes krijgen ze de ouderen zover de bankpassen en pincodes mee te geven aan een zogenaamde bankmedewerker die aan de deur komt. Niet veel later worden vele honderden, soms wel duizenden euro’s van de bankrekening gehaald. Wie zijn de verdachten die met de gestolen pinpassen geld pinnen? Help mee ze te pakken!