Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update: Tweede verdachte aangehouden in onderzoek naar dood van 41-jarige man uit Sneek – onderzoek nog niet afgerond

Laatst gewijzigd op:

Sneek - In het onderzoek naar de dood van een 41-jarige man uit Sneek heeft de politie een tweede verdachte aangehouden. Dit gaat om een 32-jarige vrouw uit Sneek. Zij is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij dit incident en zit in volledige beperkingen. Het onderzoek gaat verder en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Aanhouding stockfoto

Update 24 november

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden in dit onderzoek. Dit gaat om een 32-jarige vrouw uit Sneek. Zij is op woensdag 22 november aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij dit incident. Zij zit in volledige beperkingen. Het onderzoek gaat verder en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

Misdrijf

De politie kreeg dinsdagmiddag 9 mei rond 14.30 uur een melding dat er geen contact gemaakt kon worden met de bewoner van de woning aan de Molenkrite in Sneek. De politie is vervolgens de woning binnen gegaan en trof daar een overleden man aan. Uit onderzoek van de politie bleek dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen, vermoedelijk in de nacht van 4 op 5 mei.

Groot rechercheonderzoek 

De recherche startte direct een groot onderzoek naar de toedracht van het overlijden. We hebben onder meer gesproken met buurtbewoners, beelden bekeken en sporenonderzoek gedaan. Ook is er in het programma Opsporing verzocht meerdere keren aandacht geweest voor deze zaak en heeft de politie op verschillende manieren het publiek om hulp gevraagd, onder andere met de inzet van het Mobiel Media Lab. Vermoedelijk is de verdachte die we hebben aangehouden één van de mannen die we op beelden getoond hebben. Wij hebben de beelden inmiddels verwijderd van onze social-mediakanalen en politie.nl.

Wijk Noorderhoek

De politie komt nog steeds graag in contact met mensen die het slachtoffer kennen of wel eens gesproken of gezien hebben. Die oproep deden we al eerder in de buurt van de Molenkrite maar we weten inmiddels dat het slachtoffer ook veel in de wijk Noorderhoek is geweest. Het is echter nog onbekend wat hij hier precies deed of met wie hij contact had.

Om dat beeld compleet te krijgen, vragen we bewoners van de wijk Noorderhoek om informatie die zij mogelijk hebben alsnog met ons te delen. In de wijk hebben we flyers verspreid waarin wij buurtbewoners vragen of zij het slachtoffer in de buurt hebben gezien en of hen ook iets bijzonders is opgevallen. Ook kleine details, die op het oog misschien onbelangrijk lijken, kunnen ons verder helpen in ons onderzoek.

Meer aanhoudingen niet uitgesloten

Het onderzoek is met de aanhouding van de twee verdachten nog niet afgerond. De man zit nog vast en wordt verhoord. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Weet u meer? Heeft u informatie of tips?

Neem dan contact met ons op via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. U kunt uw informatie ook anoniem met ons delen via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.