Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

58-jarige verdachte aangehouden op verdenking van drugshandel

Gepubliceerd op:

Loosdrecht - Dinsdag 10 oktober 2023 is een 58-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De politie heeft daarbij een woning in Loosdrecht en twee in Utrecht doorzocht.

De politie kwam de verdachten op het spoor door informatie uit onderschepte cryptocommunicatie. Na een rechercheonderzoek konden zij uiteindelijk op dinsdag 10 oktober in Loosdrecht de verdachte aanhouden. Daarbij is ook een 56-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden. Beide verdachten zitten momenteel nog vast voor verder verhoor. Het onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie is nog niet afgerond en moet meer duidelijkheid over hun rol verschaffen. De Utrechters zitten in volledige beperkingen. Dat betekent dat we als politie inhoudelijk verder ook niet op de zaak in kunnen gaan.

Aanpak ondermijning

De politie richt zich samen met partners zoals gemeenten op de bestrijding van georganiseerde, ondermijnende criminaliteit. Voorbeelden van ondermijning zijn bijvoorbeeld drugshandel en witwassen. Ondermijning wordt zichtbaar door overlast, drugsafval, intimidatie, afpersing of geweld door criminelen.

Help mee en meld

Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Zie, hoor of ruik je onraad? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor tel 0800 -7000.