Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Explosie Gerard Brandstraat; drie verdachten aangehouden

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Voor een woning aan de Gerard Brandstraat is voor de tweede keer in een paar dagen tijd een explosief afgegaan. Het gaat vermoedelijk om zwaar vuurwerk. Dit heeft wederom schade aan het pand veroorzaakt, maar gelukkig is niemand gewond geraakt. Wel zijn drie verdachten aangehouden.

Op dinsdagavond rond 23.20 uur gaat het vermoedelijke vuurwerk af en worden de hulpdiensten geïnformeerd. Als politieagenten richting de locatie rijden, krijgen zij te horen dat kort na de explosie drie jonge mannen zouden zijn weggerend. Het drietal, allen minderjarig, wordt korte tijd later aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
De verdachten zitten in beperkingen. Dit houdt in dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Om die reden wordt op dit moment geen verdere informatie verstrekt over het onderzoek of de verdachten. 
 

Getuigen en beelden gezocht 
De recherche doet onderzoek naar deze zaak. Ook wordt onderzocht of het incident van dinsdagavond een verband heeft met de explosie op zondag 8 oktober. De recherche komt ook graag in contact met getuigen die iets gezien of gehoord hebben dat met deze explosie(s) te maken heeft. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844 o.v.v. 2023230524. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.