Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Inbrekers aangehouden op heterdaad in Oudorp

De politie heeft donderdag 12 oktober een 30-jarige en een 25-jarige man uit Almere op heterdaad aangehouden na een inbraak aan de Pallasstraat.

Aanhouding

Rond 04.55 uur kreeg de politie een melding van een woninginbraak. Eenmaal ter plaatse bleek dat de inbrekers nog in de woning waren. Toen de agenten wilden overgaan tot aanhouding, volgden de verdachten niet direct de aanwijzingen op. Hierop pakten de agenten hun stroomstootwapen en hielden zij deze, volgens procedure, gericht op de verdachten. Een van de mannen kon worden aangehouden, maar de andere besloot ervandoor te gaan. Hij werd geraakt door een van de stroomstootwapens, maar wist in eerste instantie aan zijn aanhouding te ontkomen. Na een korte achtervolging kon hij uiteindelijk alsnog worden gearresteerd. De verdachten zitten vast en hun rol wordt verder onderzocht. Op het moment van de inbraak waren de bewoners niet thuis.

Bel 112 als u ziet dat ergens wordt ingebroken

Bewoners weten zelf het beste wanneer iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemde die bij huizen naar binnen gluurt, bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Als u dan 112 belt, kan de politie misschien een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal.

Zo maakt u het inbrekers lastig

Inbrekers maken gebruik van de gelegenheid die ze wordt geboden. U maakt het ze extra lastig met:

  • Goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en eventuele lichtkoepels.
  • Een speciaal slot aan een inbraakgevoelige schuifpui.
  • Voldoende buitenverlichting.
  • Tijdklokschakelaars op alle verdiepingen van uw huis. Laat uw binnenverlichting op verschillende tijden aan en uit gaan.

Lees hier meer informatie over woninginbraken.                  

2023220428