Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Agenten voorkomen diefstal van motoren

Gepubliceerd op:

Baarn - Dankzij een alert reagerende getuige konden agenten vorige week donderdag 12 oktober voorkomen dat twee motoren in Baarn werden gestolen. Zij waren net op tijd en hielden twee verdachten aan.

112

De getuige belde de politie toen hij ’s nachts rond 04.30 uur enkele personen zag lopen die zich verdacht gedroegen en mogelijk bezig waren met het stelen van een motorfiets. Meerdere politie-eenheden onderzochten de melding. Op de Thorbeckelaan zagen agenten een transportbusje rijden. Omdat zij dat niet direct vertrouwden, werd de bestuurder daarvan gecontroleerd. Niet voor niets. Achterin de bus stonden twee motoren die de inzittenden kort daarvoor vanaf de Schaepmanlaan en de Jan Steenlaan hadden gestolen. De verdachten, 30 en 36 jaar en afkomstig uit Amsterdam en Almere werden ingesloten voor verhoor.

Bel altijd de politie
De politie kon de twee verdachten aanhouden dankzij een telefoontje van een alerte getuige. Daaruit blijkt maar weer eens dat de hulp van de burger onontbeerlijk is. Ziet u iets verdachts? Vertrouwd u het niet, Bel altijd de politie via 112!