Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man aangehouden na lange achtervolging

Gepubliceerd op:

Hoofddorp / Rotterdam - Een 20-jarige man uit Heemstede is na een kilometerslange achtervolging klemgereden en aangehouden op de A4 bij Rotterdam. Zondagochtend rond 11.15 uur kreeg de politie een melding dat een automobilist gevaarlijk rijgedrag vertoonde.

surveillancevoertuig, politieauto, dienstvoertuig, mercedes, nieuwe striping, zijkant, close-up, slogan, waakzaam, dienstbaar, logo, daglicht, Foto: Korpsmedia / Peter Monteny

Zo was de automobilist op de N201 bij Hoofddorp tegen de geleiderail gereden. Korte tijd later op de A4 kregen de agenten het voertuig in vizier. De bestuurder reageerde niet op stoptekens en andere signalen van de politie.

Dit leidde tot een achtervolging die is geëindigd op de A4 bij Rotterdam. Hierbij werden meerdere eenheden van Noord-Holland, Den Haag en Rotterdam ingezet. Ook werd er gebruik gemaakt van een helikopter. Uiteindelijk werd het voertuig zoals het heet 'ingeboxt'.

De bestuurder werd aangehouden. De man bleek onder invloed van diverse middelen waaronder hasj en lachgas. Een bloedproef is afgenomen voor nader middelenonderzoek. Het rijbewijs van de Heemstedenaar is afgenomen.

2023211766