Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Overval coffeeshop Amsteldijk: wie zag vluchtende verdachten?

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Zondagavond 1 oktober overvallen twee mannen een coffeeshop aan de Amsteldijk. Terwijl de ene overvaller een medewerker bedreigt met een vuurwapen, doet de ander een greep uit de kassa. Vervolgens gaat het duo ervandoor. De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met mensen die mogelijk getuige zijn geweest, bijvoorbeeld van de vluchtende verdachten.

De twee overvallers komen rond 21.15 uur de coffeeshop binnenlopen. Vrijwel direct richt één van de twee een vuurwapen op de medewerker achter de kassa en zegt de ander dat de kassa opengemaakt moet worden. Ondanks de schrik, lukt het de medewerker dat te doen en hierop doet een van de overvallers een greep uit de kassa. Nadat de buit binnen is, slaan de twee op de vlucht. Getuigen zien dat ze de Amsteldijk op rennen en vervolgens de Berlagebrug over in de richting van het Amstelstation. 

Help de recherche

Agenten zoeken na de overval in de omgeving van de coffeeshop naar de overvallers, maar treffen niemand meer aan. De overvallers droegen tijdens de overval allebei donkere kleding en een bivakmuts. Ze worden rond de 18 jaar oud geschat, de ene overvaller zo’n 1.70 meter lang en de andere tussen de 1.80 en 1.85 meter. De recherche spreekt graag met mensen die iets hebben gezien van de overval zelf, de aanloop of juist de vluchtende verdachten. Heeft u de rennende verdachten bijvoorbeeld op camerabeelden staan? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Via het tipformulier kunt u ook uw informatie delen en is het mogelijk om beeldmateriaal met de politie te delen. Het zaaksnummer van het onderzoek: 2023222874.