Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhouding in onderzoek naar dood Juan

Laatst gewijzigd op:

Utrecht - De 58-jarige Juan Rivera-Trujillo is donderdag 28 september dood aangetroffen in zijn woning aan de Teugelhof in Utrecht. Een 28-jarige man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Juan. Deze verdachte is maandag voorgeleid voor de rechter-commissaris en gaat in voorlopige hechtenis.

Aanhouding
De afgelopen weken is uitgebreid onderzoek gedaan en daaruit kwam deze verdachte in beeld. Dat gaat om een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze man is buiten heterdaad aangehouden in Frankrijk. Vrijdag 20 oktober is de man overgeleverd aan Nederland en maandagmiddag 23 oktober voorgeleid voor de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de verdachte 14 dagen in voorlopige hectenis gaat.

Misdrijf
Donderdagmiddag 28 september rond 16:30 uur komt een melding binnen dat een bewoner van de Teugelhof al enige dagen niet meer gezien is en dat er ook geen contact meer is geweest. Als agenten de woning binnengaan, treffen zij een overleden man aan.  Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) start direct een onderzoek en daaruit blijkt dat er sprake is van een misdrijf.

Onderzoek gaat verder
De afgelopen weken zijn er meerdere tips binnengekomen voor deze zaak. Daar is de recherche ontzettend blij mee. Het onderzoek naar de dood van Juan gaat ondertussen verder. Mocht u nog informatie hebben wat kan helpen bij het onderzoek en heeft u dit nog niet gedeeld. Doe dit dan alsnog. Dat kan door te bellen met de opsporingstiplijn 0800-6070. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000. 

 

Lees hier eerdere berichtgeving >>