Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte aangehouden straatroof Driebergen-Rijsenburg

Laatst gewijzigd op:

Driebergen-Rijsenburg - Afgelopen weekend heeft er een straatroof plaatsgevonden in Driebergen-Rijsenburg. Hiervoor is op maandag 23 oktober 2023 een verdachte uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen én slachtoffers.

De recherche doet onderzoek naar deze zaak, maar onderzoekt ook of er een verband is met andere straatroven die hebben plaatsgevonden in Driebergen-Rijsenburg.

Ben jij slachtoffer van straatroof?
Van veel slachtoffers hebben wij nog geen aangifte. Wij weten dat het voornamelijk gaat om jonge (minderjarige) slachtoffers. Toch willen wij vragen om wel aangifte te doen. De politie neemt straatroof heel serieus en probeert de daders altijd te achterhalen.

Bekijk ook de volgende tips:

  • Telefoon gestolen? Blokkeer jouw SIM­-kaart en doe aangifte. Als je een volg­app had geïnstalleerd op je telefoon, dan kun je deze uitlezen (op een computer) en de gegevens doorgeven aan de politie.
  • Is jouw pinpas gestolen? Blokkeer deze dan direct bij je bank.
  • Zijn ook documenten als jouw identiteitskaart of rijbewijs gestolen? De politie raadt je aan een week te wachten voordat je nieuwe documenten aanvraagt. Het komt namelijk vaak voor dat deze documenten kort na de diefstal ergens worden teruggevonden.
  • Praat erover. Dit kan bijvoorbeeld met je ouders, eventueel iemand van school of slachtofferhulp. Een straatroof (met geweld) kan een diepe indruk maken.

Informatie met ons delen
Ben je getuige geweest, heb je meer informatie of wil je nog iets kwijt over deze zaak? Ben je zelf slachtoffer en heb je nog geen aangifte gedaan? Of heb je camerabeelden en dit nog niet gedeeld met de politie?   

Informatie doorgeven kan via 0900-8844, vermeld daarbij zaaknummer 2023323206. Of geef het online door via het onderstaande tipformulier. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.