Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen van straatroof

Op maandag 23 oktober 2023 kwam er bij de politie een melding binnen dat er aan de Jan Vermeerlaan te Roosendaal een straatroof had plaats gevonden. De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

Het slachtoffer had via een verkoopsite een afspraak gemaakt om een telefoon te kopen. Op de afgesproken plaats trof het slachtoffer rond 21.00 uur twee jongens die hem een bijtende stof in het gezicht hebben gespoten en onder bedreiging van een mes hem, het geld wat bedoeld was voor de aankoop van de telefoon, afhandig hebben gemaakt.

Bedreiging met een mes
Toen het slachtoffer ter plaatse kwam stond op de afgesproken locatie een jongen te wachten. Dit betrof een jongen van ongeveer 1.70 meter lang, licht getinte huidskleur kort krullend haar met een lok, hij droeg een donker bomberjack en een broek met een witte streep aan de zijkant. Het slachtoffer vertrouwde de situatie niet toen hij daar eenmaal was. De onbekende jongen wilde eerst geld zien. Even later verschijnt een tweede jongen. Hij was donker gekleed en droeg een capuchon over zijn hoofd. Het volgende moment kreeg het slachtoffer een bijtende stof in het gezicht gespoten en zag hij dat beide jongens een mes tegen hem aan drukten. Hierop heeft het slachtoffer al zijn geld afgegeven en zijn de jongens er vandoor gegaan.

Vlucht
Tijdens de bedreiging is het slachtoffer zijn telefoon kwijtgeraakt. Terwijl hij deze nog aan het zoeken was kwamen de jongens weer terugrennen. Het slachtoffer wilde vluchten, toen hij niet snel weg kon komen met zijn voertuig werd hij nogmaals bedreigd, dit keer met vermoedelijk een vuurwapen. Door de andere persoon werd een band van zijn voertuig lek gestoken. Het slachtoffer is daarna in paniek weggereden en heeft de politie gebeld.

Getuigen gezocht
We zijn nog op zoek naar mensen die iets gezien hebben. Heeft u dit incident gezien, heeft u camerabeelden waar de daders mogelijk op staan of heeft u gezien waar de daders naartoe zijn gerend? Meld dit dan bij ons via 0900-8844 of anoniem via M. op 0800-7000. Ook kunt u onderstaand tipformulier invullen.

Mogelijk wilden de daders nog meer slachtoffers maken. We zijn daarom ook op zoek naar mensen die contact hebben gehad met verkopers om af te spreken aan de Jan Vermeerlaan of omgeving.