Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Explosieven gevonden in auto Ankaradreef

Gepubliceerd op:

Utrecht - Op woensdag 25 oktober heeft de politie in een stilstaande auto op de Ankaradreef in Utrecht explosieven aangetroffen. De EOD heeft deze meegenomen en op een veilige locatie tot ontploffing gebracht.

In de vroege morgen van woensdag 25 oktober zagen agenten een auto met hoge snelheid rijden over de A27.  Deze auto werd korte tijd daarna zonder inzittenden aangetroffen op de Ankaradreef.  In de auto zagen agenten verdachte goederen liggen en is besloten om de EOD te laten komen.  Na uitgebreid onderzoek bleek in de auto explosieven te liggen en diverse spullen waarvan bekend is dat deze gebruikt worden bij o.a. plofkraken.  De EOD heeft de explosieven meegenomen. De overige goederen, zoals jerrycans, een rugzak en de auto zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.  Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Weet jij meer?

Heb jij tips voor dit onderzoek? Weet je bijvoorbeeld wie er in de auto hebben gezeten? Of heb je wat gezien? Bel met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.