Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

800 Kilo coke in vrachtwagen, chauffeur en bijrijder aangehouden

Gepubliceerd op:

Moerdijk - Op donderdag 5 oktober 2023 zijn twee mannen aangehouden omdat ze in hun vrachtwagen 800 kilo coke vervoerden. De politie gaat verder met het onderzoek.

Na een tip van de Belgische politie heeft het politieteam van Fortius de vrachtwagen gesignaleerd en in Moerdijk is deze door hen gestopt.

 In de vrachtwagen zaten een 55-jarige man uit Frankrijk en een 62-jarige Belg, zij werden direct aangehouden. Tussen de lading groente lag de coke. Op vrijdagmiddag 6 oktober zijn deze mannen getoetst bij de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat ze langer in verzekering gesteld zullen blijven. 

 

De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit. 

Samenwerking 

Fortius is een samenwerkingsinitiatief van de Federaal Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen, het Federaal Gerechtelijk Parket, het Landelijk Parket en de Landelijke Eenheid. De taskforce richt zich op de aanpak van grootschalige invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen naar Nederland. Fortius werkt hierbij samen met de Belgische en Nederlandse douane, de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst, de belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en de regionale eenheden van de Nederlandse politie.