Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Beschieting voertuigen in Nieuw-West; politie zoekt getuigen

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Op de vroege donderdagochtend heeft in de omgeving van de Jacob Paffstraat een schietincident plaatsgevonden. Hierbij is niemand gewond geraakt. Wel is één persoon aangehouden.

Rond 03.45 uur ontvangt de politie een melding dat in de Jacob Paffstraat schoten zijn gehoord en kort daarna twee personen weg zouden rennen. Als de gealarmeerde politieagenten inde richting van de betreffende straat rijden, zien zij op de Ladogameerhof twee mannen lopen die aan het opgegeven signalement voldoen. Op het moment dat het tweetal de politie ziet, gaat zij er rennend vandoor. Uiteindelijk weten de agenten één van de mannen na een korte achtervolging te voet, aan te houden. Het gaat om een 23-jarige man uit Amstelveen. De tweede verdachte is nog niet aangehouden en ziet er als volgt uit; licht getinte huidskleur, ongeveer 1,85 meter lang en droeg een wit/crèmekleurige hoodie. Onderzoek in de omgeving van de Jacob Paffstraat heeft uitgewezen dat op twee geparkeerde voertuigen aan de Balgerskamp is geschoten. Er zijn hier in de buurt ook hulzen aangetroffen.

Getuigen en beelden gezocht
De recherche heeft deze zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord dat hiermee te maken kan hebben? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact met de politie via 0900-8844. Vermeld hierbij onderstaand registratienummer. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook camerabeelden kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Beschikt u over relevant beeldmateriaal? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.

2023208038