Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Wie herkent fietser die vlak voor een verwoestende brand in Stadskanaal nog in het pand is?

Laatst gewijzigd op:

Stadskanaal - In de nacht van 15 op 16 mei verwoest een brand een pand aan de Mandenmaker in Stadskanaal. Vlak voor de brand betreed een verdachte nog het pand. De persoon is vastgelegd op camerabeelden. Wie herkent de verdachte?

Verdachte fietser

Die nacht van de 15de op de 16de mei belt een voorbijganger omstreeks 02:40 uur de meldkamer dat er brand is aan de Mandenmaker. Meerdere brandweerwagens en de politie gaan gelijk ter plaatse. Bluswerkzaamheden kunnen niet voorkomen dat het pand volledig in de as wordt gelegd. De politie start gelijk een onderzoek. Dat onderzoek wijst uit dat er sprake is van brandstichting. Er is een verdachte vastgelegd op camerabeelden uit de omgeving.

Verdachte op camerabeelden

Omstreeks 02:00 uur zien we de verdachte voor het eerst in beeld. De persoon fietst dan in de omgeving van het bedrijfspand. Even later fietst de persoon het terrein op. De verdachte stopt bij de voordeur van het pand en gaat naar binnen. Na enige tijd verlaat de fietser het pand, de verdachte verdwijnt aan de achterzijde. Enkele minuten later zijn er vlammen te zien.

De beelden zijn zwart-wit en de verdachte is op een afstand te zien. Toch zou iemand de verdachte kunnen herkennen. Bijvoorbeeld aan de manier van fietsen, de fiets met fietstassen of de hoed die de persoon draagt.

Wie herkent de verdachte?

Heeft u een vermoeden wie we zoeken? Bel dan de tiplijn van de politie op 0800-6070. Wilt u wel informatie delen maar blijft u liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onder deze pagina aanvullen.