Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie onderzoekt overval op winkel Haagbeukweg

Gepubliceerd op:

Almere - Twee nog onbekende mannen overvielen gisteren, vrijdag 15 september om 17.25 uur een winkel aan de Haagbeukweg in Almere. De politie is daarbij een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen van de overval en naar beelden.

Een man liep de winkel in en bedreigde de aanwezige personeelsleden met een wapen en dwong een van hen om geld uit de kassalade te geven. Hierna rende de man de winkel uit en stapte op een gereedstaande scooter waarop een andere man zat. Het tweetal reed daarna weg en verdween al snel uit het zicht. Ondank een grote politie-inzet op de wegvluchtende daders, konden zij niet meer worden achterhaald.

Plan van aanpak
De daders reden op de scooter weg zonder kentekenplaten. De recherche ziet vaker dat daders dezelfde methode gebruiken. Misschien dat deze daders al eerder de omgeving hebben verkend of dat personen vlak vóór de overval de kentekenplaten eraf hebben geschroefd. Ook is het mogelijk dat ze juist na een paar honderd meter rijden de kentekenplaten er weer hebben opgeschroefd, om hierdoor zo onopvallend mogelijk te blijven voor de politie. Kortom: alles wat u is opgevallen en wat u vreemd vond, komen wij graag te weten.

Getuigen gezocht
De politie zoekt naar getuigen van de overval en met name naar beelden van de vluchtende verdachten op hun scooter. Misschien heeft u informatie van personen vlak vóór de overval of op het moment dat zij vertrokken. Het kan zijn dat deze daders in Almere door hun gedrag en in combinatie met een scooter zijn opgevallen, zeker nu met de kennis dat er een overval is gepleegd. Heeft u beelden gemaakt of heeft u in de buurt een deurbelcamera? Deel die met ons. Hoe klein u ook denkt dat uw informatie is. Uw informatie of beelden kan via onderstaande link worden ge-upload of via 0900-8844. Liever aanleveren zonder dat iemand erachter komt? Dat kan via meldmisdaadanoniem.nl of via 0800-7000.

Bel met de politie

0900-8844

Bel met de Opsporingstiplijn

0800-6070