Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Zeven aanhoudingen voor straatroof Koog aan de Zaan

De politie heeft zeven personen aangehouden voor een gewelddadige straatroof in Koog aan de Zaan. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten; de politie gaat door met het onderzoek.

Aanhouding

Een 18-jarige man uit Zaandijk werd 18 juli op het Stationsplein mishandeld en beroofd van zijn eigendommen door een groep van ongeveer twintig personen. De Zaandijker werd aangesproken en bedreigd in de trein. Hij stapte uit op station Zaandijk Zaanse Schans en liep een groep van ongeveer dertig personen tegemoet. Verschillende personen hebben de Zaandijker geschopt en geslagen. Ook zijn eigendommen van het slachtoffer afgenomen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld. Daarbij zijn nu zeven verdachten buiten heterdaad aangehouden. Het gaat om jongens van 15 tot 20 jaar uit Assendelft en Krommenie. Zes van hen zijn inmiddels voorgeleid: van drie verdachten heeft de rechter-commissaris besloten dat zij vast blijven zitten. De andere verdachten zijn op vrije voeten gesteld, sommige van hen onder bepaalde voorwaarden. De politie doet onderzoek wie welke rol heeft gespeeld bij de beroving.

2023154244