Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Poging overval telecomwinkel; politie zoekt getuigen

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Op maandag 25 september hebben twee personen geprobeerd een telecomwinkel te overvallen aan de Sumatrastraat. Hierbij is niemand gewond geraakt en geen buit gemaakt.

Rond het middaguur stappen twee mannen de winkel binnen en bedreigen de aanwezige medewerker met een vuurwapen, ze eisen geld. Als de medewerker zijn telefoon pakt en zegt de politie te bellen, schrikken de overvallers en vluchten de zaak uit. Het tweetal (beide rond de 1,80 meter lang, tussen de 18 en 20 jaar oud, met een slank postuur en donker gekleed) rent in de richting van het pleintje bij de Atjehstraat en verdwijnt daarna uit zicht. 

Getuigen en beelden gezocht 
De recherche heeft deze poging overval in onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord dat hiermee te maken hebben? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn? Neem dan contact met de politie via 0900-8844 o.v.v. 2023218146. Liever anoniem? Bel dan met M. via 0800-7000. De recherche is ook specifiek op zoek naar één getuige. Het gaat om een oudere man die tijdens de overval de winkel is binnen komen lopen. Bent u deze man? Dan kunt u via eerder genoemde nummers contact opnemen met het rechercheteam. 
Ook beelden kunnen een bijdrage leveren aan het onderzoek. Beschikt u over relevant beeldmateriaal? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.